Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Smoothies, ένα πλήρες γεύμα!

        Smoothies, ένα πλήρες γεύμα!


Αναζητάτε έναν τρόπο για να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε  smoothies.Τα smoothies είναι ιδανικά για να αντικαταστήσουν ένα γεύμα, ως ένα υγιές σνακ ή ένα γρήγορο γεύμα για το δρόμο.

Το smoothie είναι ένα ποτό γεμάτο με ποικιλία από φρούτα που αναμειγνύονται σε γιαούρτι ή κάποιο υγρό(γάλα ,χυμό φρούτου). Είναι σαν ένα milkshake γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη πρωτεΐνης ή άλλα υγιή συμπληρώματα για να κάνετε ένα smoothie ακόμη πιο θρεπτικό.
Δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε το τέλειο smoothie;  Είναι πραγματικά πολύ εύκολο.
Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ, οπότε φροντίστε να έχετε ένα πριν ξεκινήστε την προετοιμασία .
Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το μανάβικο να αγοράστε όλα τα συστατικά που θα πρέπει να υπάρχουν για το τέλειο smoothie. Το πιο ωραίο είναι ένας συνδυασμός από μερικά φρούτα.


Οι λάτρεις των smoothie  βάζουν μια μπανάνα και στη συνέχεια ένα-δύο άλλα είδη νωπών ή κατεψυγμένων φρούτων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ροδάκινα,  μάνγκο, φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, ή οποιοδήποτε άλλο είδος φρούτου  προτιμάτε. Να είστε βέβαιοι ότι έχετε πάρει μερικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μη λιπαρά γιαούρτια. Το γιαούρτι προσθέτει χρήσιμα διατροφικά στοιχεία και είναι υπεύθυνο  για την κρεμώδη υφή των smoothies.
Όταν έχουν συλλεχθεί όλα τα συστατικά που χρειάζεστε η διασκέδαση μπορεί να αρχίσει. Είναι καιρός να κάνετε το smoothie σας. Δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς φρούτων και παίξτε με διαφορετικές ποσότητες μέχρι να βρείτε κάτι που ικανοποιεί το γούστο σας. Με απλά λόγια βάλτε όλα τα συστατικά σε μπλέντερ και φτιάξτε το μείγμα σας. Για μια πιο παγωμένη υφή δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά παγάκια. Όταν έχετε έτοιμο το μείγμα βάλτε το απλά σε ένα ποτήρι και να απολαύσετε το με ένα κουτάλι ή ένα καλαμάκι. Είναι τόσο εύκολο.
Ακόμη και τα παιδιά θα αγαπήσουν smoothies. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε τα φρούτα τους και να αρχίσουν να απολαμβάνουν υγιεινές επιλογές διατροφής. Τα smoothies δεν έχουν καμία σχέση με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αλλά τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων κάνουν τα smoothies να φαίνονται  τόσο καλά όσο το παγωτό ή το επιδόρπιο.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα  βάλτε σε λειτουργία το μπλέντερ σας. Κάντε ένα μοναδικό συνδυασμό  φρούτων, χυμών, γιαούρτι, και υγιή συμπληρώματα και  απολαύσετε ένα smoothie, το τέλειο γεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου