Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μήλα για το καλοκαίρι!

       Μήλα για το καλοκαίρι! 

• Τα μήλα είναι 85% νερό, κατά βάρος, και είναι καλό να τα τρως όταν είσαι κουρασμένος ή άρρωστος. Η πηκτίνη (διαλυτή ίνα) του μήλου βοηθά το σωμα σας  όταν έχετε διάρροια.
• Τα μήλα, επίσης,μπορει  να σας δώσουν ενέργεια από τη φρουκτόζη, τη ζάχαρη των φρούτων δηλ.που περιέχουν.
• Τα μήλα είναι μια καλή πηγή βιταμινων και ινων: παρέχουν μέχρι και το 25% της απαιτούμενης ημερήσιας αναγκης σε ίνες και βιταμίνη C. Επίσης, έχουν κάποιους υδατάνθρακες, πολύ λίγο λίπος, καθώς και μικρές ποσότητες μετάλλων όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος.
• Τα μήλα έχουν και αντιοξειδωτικά και βοηθουν στην αντιμετωπιση αλλεργιων,του ασθματος και πνευμονικων νόσων. Μια μελέτη διαπίστωσε σε καπνιστές που έτρωγαν μήλα κάθε μέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν βρογχίτιδα. Τα μήλα Fuji έχουν κυρίως περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα άλλα μήλα.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ιδιοτητες των μήλων, επιλέξτε καλά ωριμασμένα φρούτα με καλό χρωματισμό. Αν αυτά είναι βιολογικά μήλα, τρώτε και τη φλουδα επειδή η φλουδα  περιέχει τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το Μαγείρεμα καταστρέφει ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά και μέταλλα.
Πινετε το χυμο απο φρεσκα μηλα,ειναι πολυ θρεπτικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου