Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων

Οφέλη από τους φρέσκους χυμούς φρούτων
                 Φρουτα=Υγεια
Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνουμε τα φρούτα είναι ωμά, με τη φλουδα τους αν ειναι βιολογικα  ή καθαρισμενα αν οχι, με άδειο στομάχι ή 20 λεπτά πριν από άλλα γεύματα.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να τρώτε φρούτα είναι να αποσπάσετε τους χυμούς των. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συνηθίσετε να τρωτε φρούτα. και με την κατανάλωση χυμών για λίγο θα δείτε ότι η όρεξή σας για φρούτα θα αυξηθεί.
Τα φρούτα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα - Τρώτε πολλά φρούτα,έχουν μια μυστηριώδη θεραπευτική επίδραση στον άνθρωπο. Ακόμα καλύτερα είναι να πίνετε φρεσκοστυμμένα φρουτοποτά, σε τακτική βάση. Θα χρειαστούν περίπου 30 μέρες μέχρι να παρατηρήσετε τα πρωτα αποτελέσματα.
Τα φρούτα είναι η πιο φυσική τροφή - Όταν δείτε ένα κομμάτι του φρούτου να κρέμεται από ένα δέντρο,το δέντρο σας λέει κάτι: «Τρώτε τα φρούτα μου για να με βοηθήσετε να εξαπλωθουν οι σπόροι μου." Αυτό είναι το πώς λειτουργεί η φύση. Άνθρωποι τρώνε τα λαχανικά και τα φρούτα και συνεπώς βοηθούν τα φυτά να εξαπλωθουν.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι μια τεράστια πηγή ενζύμων. Στην πραγματικότητα, η "φρεσκάδα" του χυμού είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά, επειδή τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Αν το φαγητό μαγειρεύεται ,ιδιως τα φρούτα και τα λαχανικά, σε θερμοκρασίες άνω των 114 βαθμών, τα ένζυμα έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα.
Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι καλές πηγές θρεπτικων συστατικων. Τα Εσπεριδοειδή (γκρέιπ-φρουτ, πορτοκάλια, κλπ.) παρέχουν  αρκετη ποσοτητα βιταμίνης C. Ο χυμός των καρότων περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, με τη μορφή βήτα-καροτίνης.
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν μια ακόμη ουσία που είναι απολύτως απαραίτητη για την καλή υγεία – το νερό. Περισσότερο από το 65% των περισσότερων κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένα από το νερό, καθώς και σε ορισμένους ιστούς, όπως για παράδειγμα στον εγκέφαλο, τα κύτταρα μπορεί να αποτελουνται από το 80% από νερό.
Τα φρούτα προστατεύουν το σώμα. Τα φρούτα μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από σημαντικές ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Μερικα φρουτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες που ονομάζονται αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε και σελήνιο, που είναι τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τη ζημία των ελεύθερων ριζών.
Οι Φρέσκοι χυμοί είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πολύ πιο ισχυρό από το απομονωμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα χάπια βιταμινών. Τα Θρεπτικα συστατικα στους φρεσκους χυμους ,αλληλοεπηρεάζονται και, ως εκ τούτου, δεν διαχωρίζονται οπως στα συμπληρωματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου