Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τροφές που περιέχουν κάλιο

Τροφές που περιέχουν κάλιο
Το κάλιο είναι ενα πολύ καλo μεταλλικο στοιχειο,που συμβαλει στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και μπορει να σας δώσει ενέργεια.
Η πιο δημοφιλής πηγή καλίου ειναι η Μπανάνα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που περιέχουν περισσοτερο κάλιο από την μπανάνα.
Διαβαστε για την Μπανάνα plantain.
1.                        Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι γνωστη ως μια πολυ καλη πηγή καλίου.
Μια  γλυκοπατάτα περιέχει 694 mg καλιο δηλ. περίπου το 15 τοις εκατό του ποσού που συνισταται για μία ημέρα.
2.                       Παντζαρια 
Μισό ποτήρι χυμός παντζαριων περιέχει 655 mg καλιο.
Θρεπτικά συστατικά:
Τα παντζαρια εχουν εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6.
Περιέχουν, επίσης, νάτριο, ασβέστιο, χλώριο, χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, ιώδιο, φώσφορο, θείο και βιοφλαβονοειδη.
Ο χυμός τους είναι μια καλη πηγή ινών, φολικου οξεος, βιοτίνης, και νιασίνης.
Ο Χυμός από τα παντζαρια  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενα υγιεινό σνακ,αφου περιαχει λιγες θερμίδες,.
Δοκιμάστε το χυμό τους σε συνδυασμό με χυμό Καρότου, δεν έχει μόνο ωραια γεύση, και ένα φανταστικό χρώμα, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά των δύο λαχανικών βοηθουν για να εχετε καλη υγεία.
Ο γευστικός κόκκινος χυμός του παντζαριού μπορει να βοηθήσει σε ζητήματα όπως πέτρες στα νεφρά και τα νεφρά γενικοτερα, το συκώτι και τα προβλήματα του προστάτη. Είναι πλούσιος σε σίδηρο, ετσι ώστε μπορει να βοηθήσει στην ανανέωση του αίματος με τις,ζωτικής σημασίας, θρεπτικες ουσιες.
Ο χυμός των παντζαριων επισης,μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθώς έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από τους χυμούς των φρούτων, και έχει περίπου το 50% των θερμίδων τους.

3.                           Πατάτες
Οι Πατάτες έχουν υψηλα επίπεδα καλίου, δηλαδή 610 mg για μια πατάτα.
Για την υγεία της καρδιάς είναι καλο να καταναλώνουμε περισσότερο κάλιο παρα νάτριο. Αυτος ειναι ενας καλος λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώμε πατάτες,και δεν παχαινουν,οπως ορισμένοι πιστεύουν.Ομως καλυτερα να τις προτιμουμε ψητες η βραστες η στον ατμο.
Η Θρεπτική αξία, της πατάτας είναι περισσότερο γνωστή για την περιεκτικότητα της σε υδατάνθρακες.
Οι πατάτες εχουν πολλες φυτικές ίνες και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β6 και potassium.Περιέχουν επίσης σίδηρο, φολάτες, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.
Γνωρίζατε ότι οι πατάτες είναι γεμάτες από βιταμίνη C; Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν τρώμε πατάτες ωμες, το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης C χάνεται, από τη θερμότητα του μαγειρέματος. Επιπλέον, μία ψητή πατάτα προσφέρει περίπου το 20 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας της βιταμίνης Β6, το οποίο είναι καλό για την καρδιά σας. Επίσης, είναι πολύ πλουσιες σε κάλιο, περισσοτερο απο άλλες τροφές πλούσιες σε κάλιο. Είναι επισης,μια πάρα πολύ καλή πηγή σιδήρου και χαλκού,. Στην πραγματικότητα, μια πατάτα την ημέρα είναι καλή για την καρδιά σας, προωθώντας τα κανονικά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Διαβαστε για τον  Χυμο πατάτας.
4.                         Αράπικα φιστίκια
Τα Αράπικα φυστίκια ειναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και είναι αρκετά καλα για το σώμα.
Τρώγοντας μισό φλιτζάνι φυστίκια θα πάρετε 595 mg καλιο.
5.                              Γιαούρτι
Ενα Σνακ, ολοένα και πιο δημοφιλες, που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το πρωινό σας. Το Γιαούρτι είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου και καλίου. 200gr απλό γιαούρτι περιέχει 579 mg καλιο.
6.                              Σταφίδες
Οι  Σταφιδες θα μπορούσε να είναι ενα από τις κορυφαία σνακ σας. Αυτο το πλούσιο σε ζάχαρη σνακ περιέχει 543 mg καλιο, σε ένα μισό ποτήρι. Οι Σταφίδες, επίσης, θα μπορούσε να τις τρωτε,σαν σνακ πριν ξεκινήσετε την άσκηση το πρωί.

7.               Αχιβάδες(μυδια,κυδωνια,κοχυλια)
Έκπληκτικο; Αυτά τα θαλασσινά,σε 100gr, περιέχουν 534 mg κάλιο και 126 θερμίδες.     
Τα Κοχύλια εχουν εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περισσότερο και από το βοδινό κρέας. Εννέα μικρά κοχύλια, έχουν περίπου 24 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. (η συνιστωμενη δοση σίδηρου RDA είναι 18 mg ανά ημέρα για προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οκτώ χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα για τους ενήλικες άντρες και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.)
Τα Κοχύλια είναι επισης μια καλή πηγή φωσφόρου, καλίου, ψευδάργυρου, χαλκου, μαγγάνιου και σελήνιου.
Τα Μύδια περιέχουν περίπου 140 χιλιοστόγραμμα των ωμέγα-3 λιπαρών ανά 100 γραμμάρια . 250 με 500 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα μπορεί να είναι χρήσιμα για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας της καρδιάς. Εάν βαρεθηκατε τη κατανάλωση  λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα για την κάλυψη των συστάσεων, προσθέστε μύδια στις συνταγες σας μερικές φορές το μήνα.
Τα Μύδια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα στρείδια και τα χτένια, αλλά περίπου την ίδια πρωτεΐνη και λιπαρά, με το κοτόπουλο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο, στα θρεπτικά συστατικά των μυδιων και του κοτόπουλου. Τα Μύδια περιέχουν σημαντικά περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα άλατα από το κοτόπουλο. επιλέξτε ψαρόσουπα από αχιβάδες, από την κοτόσουπα με κρέμα γάλακτος!
Τι γίνεται με τη χοληστερόλη;
Τα Μύδια περιέχουν φυσιολογικες ποσότητες χοληστερόλης. δεν απαγορεύονται για τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη,γιατι  έχει να κάνει περισσότερο με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά ,το περιεχόμενο των θαλασσινών όπως τα μύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου