Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Διατηρήστε τη μνήμη με Μήλα

              Διατηρήστε τη μνήμη με Μήλα
Φάτε 2-3 μήλα την ημέρα, ή καταναλωστε το χυμο τους ,αυτο μπορεί να βοηθήσει,ωστε ο εγκέφαλος να λειτουργεί καλά,και έτσι να μην είσαστε ξεχασιάρης.Οι Αντιοξειδωτικές ουσίες των μήλων, κυρίως Η βιταμίνη C και η Κουαρσετινη (quercetin), βοηθουν την πρόληψη των ζημιών στη μνήμη,του εγκεφάλου, που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες.
Η περιορισμένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών, κάνει το σώμα μας να μην είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν μια σειρά από ασθένειες, από καταρράκτη μεχρι καρκίνο.
Υγιείς λύσεις με μηλα
Ένα μήλο την ημέρα το γιατρο τον κανει περα. Αρχαία ρηση που ισχυει διαχρονικα.. Πραγματικά τα οφέλη των μήλων είναι πολλα και σημαντικα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το φρούτο περιέχει πολλές βιταμίνες, ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, και ειναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Γι 'αυτό μην καθυστερειτε.  Να τρωτε ένα μήλο κάθε μέρα.
Τα οφέλη του μήλου ήταν γνωστα από τη Ρωμαϊκή εποχή.
Πολλά τα οφέλη των μήλων.
(1) μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα
(2) ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση
(3) βοηθουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα
(4) αύξανουν την HDL χοληστερινη
(5) σκοτώνουν τους ιους
(6) μειώνουν την όρεξη
(7) διευκολύνουν την πέψη
(8) βοηθουν στη διατήρηση της υγείας των νεύρων
(9) συμβαλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου
(10) μπορουν να διατηρήσουν την υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα δείχνει ότι τα μήλα έχουν υψηλά επίπεδα quercetin. Τα υψηλά επίπεδα της quercetin που αναφέρονται μπορεί να αυξήσουν την αντιοξειδωτική δράση στο αίμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης του αίματος.

Επιπλέον, το υψηλό ποσοστο quercetin κάνει τα άτομα που καταναλώνουν μηλα να εχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η κουαρσετινη ειπώθηκε οτι είναι αναστολεας ορισμένων μορφών καρκίνου. Οι καπνιστές ενθαρρύνονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μήλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μήλα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και quercetin, και μπορεί να βοηθήσουν την πρόληψη βλαβών στα τοιχώματα των αγγείων ,που προκαλουνται από τον καπνό.
Η Υδατοδιαλυτη ίνα που ονομάζεται πηκτίνη και υπαρχει στα μήλα, , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Η Πηκτίνη επισης μπορεί να δεσμεύσει τα χολικά οξέα και βοηθα τη δυσκοιλιοτητα. Η Πηκτίνη στα μήλα είναι επίσης χρήσιμη στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Θρεπτικά συστατικά σε 100 γραμ.μήλων:
Ενέργεια                      58,00 θερμιδες
Πρωτεΐνη                      0,30 g
Λίπος                            0,40 g
Υδατανθρακες            14,90 g
Ασβεστιο                    6,00 mg
Φωσφόρος                10,00 mg
Φυτικες ινες                   0,70 g
Σιδηρος                       1,30 mg
Η βιταμίνη Α               24,00 RE
Βιταμίνη Β1                  0,04 mg
Βιταμίνη Β2                  0,03 mg
Βιταμίνη C                    5,00 mg
Νιασίνη                        0,10 mg
Σε σύγκριση με τα πορτοκάλια, τα μήλα περιέχουν 50% περισσότερη βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθα στην ίαση των λοιμώξεων και μπρορει  να κρατήσει τα μάτια σε καλή κατάσταση. Οι  βιταμίνες C και Β είναι σημαντικές για τη διατήρηση υγιών νεύρων. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Το ασβέστιο στα μήλα, μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σύστημα να απορροφήσει ασβέστιο από άλλα τρόφιμα.
Διαβαστε επισης. Μήλα για το καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου